2天前
首先先付已經好吸引(菊花醋,焗蟹肉忌廉多士魚子醬,蟹肉味噌豆腐,鹽焗銀杏,秋刀魚,水雲,龍珠果)第一次食龍珠果,食落清新多汁 水雲口感滑嫰😝刺身方面有真鯛魚配上甜蝦,甜蝦鮮甜 上面還有黑松露非常香,真鯛魚口感好嫰,配上紫蘇花 食落帶點紫蘇味更甜😚之後有我最中意食海膽三文魚籽,馬糞海膽入口味濃而且creamy,配上生文魚籽口感絕對一流,而且配上柚子汁非常清新✨四國鰹魚,只需配上少少蘿蔔蓉加蔥花就已經帶出濃郁魚鮮味🐟御料理銀鱈魚西京燒 表面燒得非常金黃,魚肉帶有甘甜味,口感豐富,配上自制麵豉沙拉醬,味道更突出☺️壽司九貫✨真鯛魚壽司,食落細緻而且有彈性✨銀鱈魚壽司,選用專用銀鱈魚刺身,肉質偏實,爽口鮮甜✨帆立貝壽司,帆立貝配上青檸汁鮮甜彈口✨靜岡白三文魚壽司,魚油比普遍生文魚少,但魚鮮味更突出✨池魚壽司,脂厚油香,食落滿口魚油甘香✨地甲壽司,味道鮮甜✨味蹭筋子,口感彈牙✨秋刀魚邊卷,魚香味濃而且肥美✨拖羅,魚油香甜肥膩,食落口感豐富赤海膽壽司,一排滿滿海膽配上淡雪鹽和少量金箔,絕對係味覺同視覺享受😎蜆清湯,食完油脂濃郁刺身,配番清湯絕對可以清下肚入面油脂感😝時令水果,非常鮮甜巨蜂提子🍇靜岡縣
第一次食龍珠果,食落清新多汁 水雲口感滑嫰😝
四國鰹魚,只需配上少少蘿蔔蓉加蔥花就已經帶出濃郁魚鮮味🐟
壽司九貫
✨真鯛魚壽司,食落細緻而且有彈性
✨銀鱈魚壽司,選用專用銀鱈魚刺身,肉質偏實,爽口鮮甜
✨帆立貝壽司,帆立貝配上青檸汁鮮甜彈口
✨靜岡白三文魚壽司,魚油比普遍生文魚少,但魚鮮味更突出
✨池魚壽司,脂厚油香,食落滿口魚油甘香
✨地甲壽司,味道鮮甜
✨味蹭筋子,口感彈牙
✨秋刀魚邊卷,魚香味濃而且肥美
✨拖羅,魚油香甜肥膩,食落口感豐富
時令水果,非常鮮甜
巨蜂提子🍇靜岡縣蜜瓜🍈