2024-05-26
Bistro NTT by Attic九龍塘聯福道32號吳多泰博士國際中心地舖週末同朋友去咗又一城行街 到咗晚飯時間想試吓啲新嘢 最後搵咗呢一間位於浸大嘅隱世西餐 雖然係位於校園地段 但食物環境質素絕對有驚喜!而且性價比都幾高❤️❤️一入到去就見到環境幾舒服寬敞 而我哋就揀咗坐梳化位 今次我同朋友各自都揀咗$268嘅dinner set 餐廳員工服務態度都好nice😍😍 order前有問埋我哋有冇食物敏感👍👍 首先前菜有凱撒沙律 🥗 同埋 牛肉他他配胡椒薄脆。值得讚嘅地方係賣相好睇之餘份量都算多,凱撒沙律嘅生菜爽口配上醬料、芝士培根碎、同埋酥脆嘅麵包粒,作為前菜經已好豐富!而牛肉他他嘅肉質都鮮嫩,唔會有腥味,加埋個薄脆一齊食好有層次同開胃❤️是日餐湯看似普通,但飲嘅時候絕對有驚喜 當日嘅湯係蜆肉濃湯🍲 好濃稠足料同埋味道濃郁 💯💯嚟到主菜,卡邦尼意粉醬汁順滑、鹹香平衡,意大利粉質感煙靭,同出面普通嘅卡邦尼意粉好唔同,食起上嚟意粉做到同醬汁掛身,但唔會過膩!!!跟住就係紅酒燴牛面意大利飯,米粒煮到恰到好處 配合紅酒燉煮嘅牛面頰肉 好岩我口味❤️❤️嚟到最後極度加分位 烏龍茶奶凍🍮 絕對係下次再到訪
九龍塘聯福道32號吳多泰博士國際中心地舖
嚟到最後極度加分位 烏龍茶奶凍🍮 絕對係下次再到訪必定要點嘅甜品!!! 濃濃嘅奶白配搭上烏龍茶嘅清香 淡雅中帶點醇厚 超正😋😋😋
#九龍灣餐廳#九龍塘美食#九龍塘探店#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger