2023-02-16 331 瀏覽
❤️別府駅前料理雖然就嚟到春天,但係而家天氣都有啲凍㗎,想唔想試吓傳統嘅日本壽喜燒呢?雖然大家去唔到日本,但係都可以搭東鐵線去火炭試吓呢一度嘅壽喜燒喎!仲要係期間限定去到2月28號就冇㗎喇!大家仲唔捉緊二月嘅尾巴去試吓呢個美味嘅壽喜燒!。宮崎牛壽喜鍋$228呢一個壽喜鍋真係唔講得笑!全部都係用價真貨實嘅和牛,仲要全部都至少有手掌咁大!正宗嘅黃牛,配上最傳統嘅壽喜鍋食法:沾上無菌蛋液!喺冰冷嘅冬天真係好好嘅享受!細細聲話俾大家聽,咁靚嘅黃牛係唔需要煮太耐架!十幾秒就夠,會係佢最完美嘅狀態!呢個壽喜鍋嘅配菜都好多種類,大家仲可以加$30配烏冬或者飯,仲會送埋嘢飲添㗎!我最鍾意嘅配菜有冬菇同埋金針菇,全部都好新鮮好入味!。宮崎火灸牛拉麺$98兩個人就好似唔係好夠食,所以我哋就嗌多咗個拉麵!呢個拉麵都係用上貴價和牛。鍾意食熟啲嘅朋友,用湯料嘅餘溫,可以將佢再燙熟D,但係我認為就咁食都別有一番風味!呢度嘅拉麵偏幼身,可以鎖住啲湯汁!原本個拉麵嘅湯底,亦都好好味。。鰤魚壽司$18@呢個鰤魚壽司係$18件嘅,好抵食,比原價平咗好多!上面嘅魚好厚,口感好好,高檔嘅刺身,果然入口即溶。大家可以去試吓呢一個
❤️

別府駅前料理

。宮崎牛壽喜鍋$228

我最鍾意嘅配菜有冬菇同埋金針菇,全部都好新鮮好入味!

。宮崎火灸牛拉麺$98

。鰤魚壽司$18@

呢個鰤魚壽司係$18件嘅,好抵食,比原價平咗好多!上面嘅魚好厚,口感好好,高檔嘅刺身,果然入口即溶。大家可以去試吓呢一個壽司

留意番以上都係期間限定全部都係去到2月28號就冇㗎喇!

別府駅前料理 (駿景廣場) (火炭)
火炭駿景路1號駿景廣場G70號舖