2022-07-19 88 瀏覽
𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗮𝘁 @shinkohk 𝗮𝗴𝗮𝗶𝗻! 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗵𝗲𝗮𝗿𝘁𝘆 𝗶𝘇𝗮𝗸𝗮𝘆𝗮 𝗶𝗻 𝗰𝗮𝘂𝘀𝗲𝘄𝗮𝘆 𝗯𝗮𝘆 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝘀 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗷𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱😋 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 𝗶𝘀 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗯𝗹𝘆 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗻𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗼𝘄𝗻! 𝗯𝗼𝗶𝗹𝗲𝗱 𝗳𝗹𝗼𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗳𝗶𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗲𝗴𝗴 𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗹𝘀𝗼 𝗵𝗶𝗴𝗵𝗹𝘆 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱!.再次回訪申子居酒屋,除咗因為食物高質同地方就腳,係比佢個明太子天婦羅吸引到!原條明太子用紫蘇葉包住再炸,粉漿夠薄送酒一流,連配角金菇天婦羅都好好食🤩 另外汁煮左口魚裙邊真係第一次食,炙燒後魚油逼哂出嚟,配微酸醬汁幾醒胃唔錯呢~ 主角當然係申子和牛燒,好記得上次嚟食成塊牛溶係口嘅感覺,不過今次店員連蛋黃都燒熟埋,口感上差咁啲🫢 而全晚最有驚喜係熱蕎麥麵嘅湯底,超級熱辣辣仲好濃鰹魚味,日本風味返哂嚟✨
明太子天婦羅
蓬松玉子