2024-09-05
今日約咗好耐無見的朋友黎食呢度食晚餐,餐廳樓底高空間感好夠,而且佢可以遠眺維港,仲望到維園,今晚黎食下佢個Tasting Menu先,就咁睇Menu就見到有好多種類的唔同食物,聽職員介紹全部都係用上時令食材。自家製醬汁煮南非鮑魚鮑魚切好一塊塊,好淋入味得黎唔會過咸,佢連個配菜白蘿蔔都整到好出色😍季節刺身三款(秋刀魚 吞拿魚 鯛魚)我平時好怕魚腥的人,呢個秋刀魚刺身一啲腥味都無,仲有好濃郁的魚味☺️金鎗魚腩手卷職員介紹已經做左調味,醬油都唔使點,就咁用手拎住食,真係好鮮味,睇到啲飯粒係粒粒分明。海鮮茶碗蒸職員好細心,幫我哋打開個蓋,怕我哋會熱親,睇上去唔係好大碗,點知食落又大碗又足料,調味亦都做到非常恰當。澳洲龍蝦一上枱就已經聞到好香的燒牛油味,已經整好啲肉出嚟好方便食,龍蝦肉爽口彈牙。香煎鵝肝伴自家製醬汁個鵝肝一咬入口即溶,伴以整到好香脆的多士食,再配上自家製藍莓汁食,可減低油膩感,呢個大推。美國頂級牛柳薄燒係包住啲蔥黎食,好軟熟又好香。厚燒配上蒜片食又係好正😍😍煙肉香蒜炒飯炒得好香,好有鑊氣,煙肉帶點咸香,食完呢個就開始好飽🤣🤣炒什菜正常發揮精選甜品係提子啫喱,職員介紹係廚師自家製,啫
自家製醬汁煮南非鮑魚
季節刺身三款(秋刀魚 吞拿魚 鯛魚)
金鎗魚腩手卷
海鮮茶碗蒸
澳洲龍蝦
香煎鵝肝伴自家製醬汁
美國頂級牛柳
煙肉香蒜炒飯
炒得好香,好有鑊氣,煙肉帶點咸香,食完呢個就開始好飽🤣🤣
炒什菜
正常發揮
精選甜品係提子啫喱,職員介紹係廚師自家製,啫喱入口好煙韌,配上個提子汁好食到食多幾杯都仲得呀。
呢度食飯個氛圍一流,職員服務態度又超級好同友善,好有心留意客人用餐狀況,每道菜式都會介紹。👍👍👍👍👍