帝京軒

Di King Heen
2023-07-21 2893 瀏覽
今日約咗一個老朋友嚟飲茶!純粹諗住地點方便泊車,又未嚟過試吓呢度嘅茶樓!點知質素比想像中好,環境非常舒服,侍應服務態度優良,而且效率不錯 成餐用的非常愉快 不過佢上菜嘅速度真係非常慢,知道佢係即叫即整,不過時間都係有少少長,我哋嗌完個點心好似唔知有冇過半個鐘先有嘢食等到肚仔都篇埋 🤣🤣我哋得兩個人,嗌唔到好多嘢食,本身諗住嗌個套餐,眼利嘅我睇到有個點心套餐性價比高,而且咩都有啲!所以就試咗呢個,不過唔夠飽,最後加多個油鹽水浸菜心㗎金錢肚㗎叉燒腸粉我哋嗰餐一上枱超級興奮,雖然唔係樣樣都啱食,不過乜都有啲,因為我本身唔鍾意煎炸嘢~個灌湯餃有好多蟹肉喺入面,主要係蟹肉,有個竹笙好好味整體😋不過咸咗少少🤏紅棗糕軟綿綿,又有口感彈性不會太甜正蝦餃,足料不會有太多肥膏正常高質素蝦餃水平燒賣有帶子喺面頭,入面覺得有少少油膩,而且肥豬肉較多,呢個我嫌油得滯潮州粉果,香口好味,個皮都係!不過你都預佢油少少🤏鹹水角一定好香口,不過係邪惡之選haha珍珠雞有鮑魚!不錯個吉仔包造型一流,肚仔餓都忍唔住打給張卡!唔算話太留心,不過做得幾好味!極度滿足最後加多左個甜品,朋友揀紅豆沙,我本身揀豆腐花,但係賣晒😮‍💨
成餐用的非常愉快

等到肚仔都篇埋 🤣🤣
不會太甜正
蝦餃,足料不會有太多肥膏
正常高質素蝦餃水平

個吉仔包造型一流,肚仔餓都忍唔住打給張卡!
唔算話太留心,不過做得幾好味!極度滿足

最後加多左個甜品,朋友揀紅豆沙,我本身揀豆腐花,但係賣晒😮‍💨🥲所以跟朋友食紅豆沙算!雖然佢叫陳皮紅豆沙$40一碗,不過個人食唔出陳皮味…

整體非常高興滿足!有機會會再嚟