2023-12-28
又食越南嘢啦😎 呢排食越南嘢食上癮👅喺廣華街附近嘅呢間越南餐廳超旺場勁多人食,ᴍᴇɴᴜ仲有好多款嘢食俾客人揀😍 諗唔到點樣嗌仲可以揀sᴇᴛ添🥳1️⃣ 手撕雞檬紙卷 配 牙車快沙律🥢米紅煙煙韌韌好過癮😆 入面卷椰菜絲、 青瓜絲、柚子、蘿蔔同炸蒜,外層好有彈性,內層好爽脆,兩種口感好有層次感🤭而沙律就再加埋柚子,份量好大,食落好新鮮好健康😎2️⃣ 蔥油三味配黃薑飯🐖好耐無食過黃薑飯啦🙈 唔好睇佢外表係唔係黃黃嘅顏色但係一啲都唔辣😎肉類有三款,有:豬扒、扎肉、豬頸肉;而配菜就有蘿蔔、蔥油同炸蒜‼️ 真係一啲都唔簡單🥹3️⃣ 蔥油香茅大雞扒檬粉🐔超級無敵勁大塊雞扒‼️一望到實物嗰陣我都呆咗幾秒,因為真係太大塊了🤣配料都幾多下嫁,有洋蔥、蔥花、炸蒜😋…我就轉咗做牛骨湯底嘅檬粉,再加入佢哋嘅調味三寶:指天椒、青檸同蝦油蒜頭,好味程度+100😂4️⃣ 吉百利朱古力🍫同普通嘅朱古力唔同,呢杯係超濃郁,連平時少飲飲品嘅媽咪都讚😆
1️⃣ 手撕雞檬紙卷 配 牙車快沙律🥢
而沙律就再加埋柚子,份量好大,食落好新鮮好健康😎
2️⃣ 蔥油三味配黃薑飯🐖
3️⃣ 蔥油香茅大雞扒檬粉🐔
超級無敵勁大塊雞扒‼️
一望到實物嗰陣我都呆咗幾秒,因為真係太大塊了🤣
配料都幾多下嫁,有洋蔥、蔥花、炸蒜😋…
4️⃣ 吉百利朱古力🍫