2022-02-24
之前食過Fukuro已經覺得啲菜式好特別同幾好食,知道Censu係Fukuro ex chef🧑🍳 主理嘅就好想試下。個平時開6點重要好多人排隊,所以食到嘅機會都唔大。但而家呢個情況,禁左晚市嘅唯一好處就係可以食到Censu lunch同無人排隊🥲Udon - crab miso, snow crab $238蟹膏味增好濃味,雪場蟹肉好多好足料,加埋個黃黃撈埋食,成個烏冬都好creamy同掛到汁,真係每一啖都有濃濃嘅蟹味,而烏冬係煙韌彈牙Ramen - scallop abalone soy chicken broth $148拉麵🍜一上枱好香,有淡淡嘅鮑魚味,食落好清,唔油膩,豬軟骨好淋,麵質爽口彈牙!Mont Blanc dango $88糯米小丸子🍡好煙韌,上面係栗子🌰味嘅mascarpone cheeese,下面有朱古力🍫碎同抹茶🍵碎,增加口感,唔太甜,就算食完個烏冬都重可以成條食晒😂推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️好有Fukuro影子,絕對會回頭,我想試佢個brunch 😍睇落都幾抵食🎈 CENSU地址: 中環歌賦街28-30號地舖
Mont Blanc dango $88
🎈 CENSU