超人氣過江龍綠茶餐廳 佔地近2,000平方尺✨以「風清竹影」為主題 環境休閒雅緻🎋仲有米芝蓮及黑珍珠星級名廚打造嘅香港限定新浙菜式添🇭🇰.📌麵包誘惑 $68嚟到當然要試下暢銷十六年 年銷售逾6,000,000份嘅吐司磚‼️外層烘至焦香酥脆 麵包切成一粒粒 好鬆軟🍞沾上香甜雲呢拿雪糕一啖食🍦冰火交融 簡單配搭已經好正🤍.📌龍井烤雞 $168原隻三黃雞擺喺木盤上 夠晒吸睛🤩影完相 店員會將雞切件🐓雞皮薄身微脆 烤到冇晒脂肪 肉質唔柴 但過熟 唔太嫩滑🍗底下有龍井茶葉燻住 入口好重煙燻香🍵.📌面餅醬香五花肉 $98卷餅賣相精緻 內餡有驚喜🫔卷餅皮軟身煙韌🫓炸五花腩肉勁酥脆 脂肪一咬爆油 超甘香🐷配搭京蔥, 青瓜, 炸腐皮同甜面醬 好有片皮鴨嘅感覺🌱🥒.📌熗拌龍須菜 $48熗拌有啲似涼拌 酸中帶微辣 惹味開胃 唔錯🌶️龍須菜口感爽脆 有些微草青味🥬.📌魚湯小青菜 $58白菜仔青綠爽脆🥬魚湯濃郁creamy 加埋蝦米仔 鮮味十足🦐🐟.相關食物相片 可參考本人以上傳之影片🎦
📌麵包誘惑 $68
📌龍井烤雞 $168