2024-03-23
平時去嘅Cafe嘢食都比較單一,呢間西式Cafe一次可以滿足多個願望,食到西式料理、日式甜品同精品咖啡,而且出品都有保證!呢間位於土瓜灣嘅人氣西式Cafe,裝修型格有性格,枱面都係藍磚嘅設計,頗有藝術氛圍,仲有室外吧枱位置可以chill!餐廳致力將創新元素注入各式料理,輕食同主食都有,有多款西式料理,好似漢堡、意粉、意大利飯呢啲,同場加映嘅甜品都好吸引,有最鍾意嘅窩夫同疏乎厘班戟,有驚喜!------------------------------🐏◖香草醬烤焗羊膝配法式燉菜乳酪◗ $328烤焗羊膝大大隻,烤焗得夠乾身,羊肉肉質爽嫩有肉汁,唔會好實好柴!羊膝用香料醃製過,更能帶得出羊肉香,但筋膜比較多,要用啲力去切多幾下🤣!配上薄荷青瓜醬同羊燒汁,食落更添風味,推介!🍝◖自家製喇沙汁海鮮扁意粉◗ $138 自家製喇沙汁好香,微辣惹味,配料用上鮮蝦、魷魚同大蜆,唔係冇味嘅急凍貨,夠晒誠意!扁意粉比較硬身,頗有咬口,口感唔錯,夠晒掛汁!🍞◖開心果茉莉花醬窩夫(半)◗ $74窩夫可以揀全份或者半份,半份店員幫我哋切咗四小件。窩夫做得好出色,外層夠薄脆,裏面組織keep到濕潤且有韌勁,蛋
🐏◖香草醬烤焗羊膝配法式燉菜乳酪◗ $328
🍝◖自家製喇沙汁海鮮扁意粉◗ $138
🍞◖開心果茉莉花醬窩夫(半)◗ $74
窩夫可以揀全份或者半份,半份店員幫我哋切咗四小件。窩夫做得好出色,外層夠薄脆,裏面組織keep到濕潤且有韌勁,蛋味香濃!開心果茉莉花醬甜甜地,仲有粒粒果仁,口感更豐富!
🥯◖馬莎拿茶日式疏乎厘班戟◗ $94
疏乎厘班戟質感夠鬆軟,空氣感十足,好動L!食埋呢個甜品收尾,超滿足!
🌟Encore指數:9.1/10