2024-10-23 60 瀏覽
朋友上次放我飛機,話要請我去和宴食燒肉,我聽咗當然即刻答應佢!我哋點咗$498 Tastingmenu嘅配套,非常掂食!前菜嘅牛肉好鮮甜,放喺法包上面食,香脆滑嫩,正到爆!仲有韓國風味嘅海鮮 煎餅,脆脆地,仲有海鮮帶嚟嘅甜味,真係食到停唔落嚟!燒肉有好幾種,兩款薄切嘅牛板腱同牛舌芯。牛板腱配蛋係日本人鍾意嘅食法,牛肉甜美,沾上 蛋非常香濃滑順!而牛舌芯有非常特別嘅鹽蔥汁,喺口中爆香,味道甜甜咸咸,好有滋味!仲有 我最愛嘅兩款牛肉,上牛排肉同牛肩肉眼。上牛排肉比較有嚼勁,咬起嚟好彈牙,而牛肩肉眼就 比較軟嫩,兩個唔同口感嘅牛肉一齊食,非常鮮甜,簡直係人間美味!牛肉食多咗,仲有五花肉同海老拼帆立貝換換胃口。五花肉有住濃郁嘅油脂香氣,味道鮮甜,令 人回味無窮!仲有新鮮嘅海老拼帆立貝肉質厚實,非常多汁,正!燒完肉仲有甜品黑糖珍珠雪糕,冰冰涼涼,同Q彈珍珠一齊食,更加香甜!波子汽水飲住清爽,食 完燒肉嚟一杯非常解膩!仲有乳酸梳打,特別能清涼解渴,仲可以幫忙消化啱啱食嘅燒肉,真係 好飲品!朋友請嘅燒肉真係好好味啊!下次換我請佢!
menu嘅配套,非常掂食!

前菜[和牛他他法國包]嘅牛肉好鮮甜,放喺法包上面食,香脆滑嫩,正到爆!仲有韓國風味嘅海鮮 煎餅,脆脆地,仲有海鮮帶嚟嘅甜味,真係食到停唔落嚟!

朋友請嘅燒肉真係好好味啊!下次換我請佢!