2024-10-16 240 瀏覽
平時我都好鍾意週圍搜尋特色嘢食, 尤其是蛋糕及撻我好少喺啲大型連鎖店買, 因為小店製作同大型連鎖嘅質素真係唔同, 我今次又喺網上搵到間好嘢, 我自己好鍾意食堅果, 之前都試過好幾樣堅果類蛋糕及撻,但係夏威夷果仁作為主題嘅撻第一次食, 一見到即刻吸引我落單訂購😂取撻店舖極之方便就喺石門地鐵站行三分鐘就到, 拎撻嘅時候仲會附送保溫袋,個保溫袋好靚好有香港特色嘅紅白藍袋😂蛋糕外型靚 切開撻見到好有層次, 每層都包含唔同嘅滋味 ,除咗雲呢拿籽海綿蛋糕外,仲有大量果仁碎粒,吉士忌廉, 岩鹽焦糖忌廉,等等, 忌廉香滑, 果仁味超濃郁, 食得出店主用上高級嘅食材, 精緻嘅手藝 ,撻邊仲有好多夏威夷果仁圍邊添, 鍾意食夏威夷果仁嘅 唔好錯過