2024-10-12 89 瀏覽
舊同事話佢心情唔好,約我黎和宴食燒肉傾吓心,今次我哋點咗$498 嘅 Tasting menu試吓。和牛他他法包嘅和牛分量好足,肉質鮮嫩,配埋法包嘅外脆有明顯嘅對比,口感非常豐富。仲有 非常開胃嘅海鮮煎餅,非常新鮮,入面真係有真材實料嘅海鮮。然後沙律就非常清爽,咬落去非 常爽脆壽喜燒風嘅牛板腱切得非常薄,仲配咗蛋,非常香滑,一口食落,真係太正啦!仲有沾上鹽蔥汁 嘅牛舌芯喺口中爆香,咸咸地嘅味道,非常開胃!仲有一款宮崎嘅上牛排肉非常有嚼勁,味道鮮 甜,同事食到好爽!牛肩肉眼就比較軟嫩,入口即化!除咗和牛,仲有五花肉可以享用!五花肉 燒咗非常香脆,仲有肉本身嘅甜味,跟和牛一樣非常好食!呢度仲有我最鍾意嘅海鮮海老同立貝,非常鮮,仲帶有淡淡嘅鮮甜味,彈牙嘅口感,比我之前食雪糕放咗黑糖珍珠,非常Q彈,仲帶有黑糖嘅獨特味道,配埋雪糕冰冰涼涼嘅,特別涼爽!柚子蜜梳打飲落清甜,每一口都可以飲到柚子嘅香氣,食完燒肉來一杯真係好爽!仲有波子汽水 飲落酸爽過癮,係日本非常出名嘅汽水!同事食完燒肉之後,心情好咗好多,食物的美味真係會令人食完心情非常開心!