2024-05-10 305 瀏覽
今日第一次食 買外賣自取返屋企 叫咗麻辣中辣寬粉($22)+蘿蔔($8)+牛腩($15)+炸豬扒$(15) 返到去打開個盒o咗個嘴😓得3舊仔牛腩(2大1細)寫到明係靚牛腩啫 加咗15蚊都唔係呢個份量啊嘛😅味道正常 肉質偏瘦有啲柴 似煮得唔夠耐 寛粉勁淋一啲咬口都冇 完全唔似係薯粉 未食過咁難食嘅 已經叫咗分湯 好心就換過批貨啦 份量又係勁少 半兜都冇😑正餐嚟講冇可能食得飽 湯底第一啖食落唔錯 夠濃夠惹味 麻同辣都夠 但係食食下就覺得太咸同埋太重味精 要一路食一路飲嘢 食完勁口渴 蘿蔔又係得3舊仔(1大2細)好彩都幾好食 夠淋同埋冇渣 豬扒拎到返嚟淋咗 不過味道唔錯 調味都係偏咸 重香茅味幾香口 但係痴咗啲燶咗嘅香茅係底😅份量正常 有一塊完整嘅 總結60蚊食呢碗麵完全唔值又食唔飽 唔知係咪外賣所以份量咁少😓唯一值得一贊嘅係男店員幾有禮貌😄本來見到咁多好評滿心期待😅點知換嚟嘅係失望 希望老闆見到呢篇文會好好改善分店食物質素同份量啦 唔係都好難會再幫襯
外賣自取