2024-09-14
鍾意台式火鍋,又鍾意任食放題嘅朋友,我有一個好地方介紹俾大家,就係位於馬鞍山MOSTown新港城中心嘅一鼎‧台式火鍋!呢度地方闊落,衛生乾淨,啲食材都非常新鮮,侍應仲好有禮貌咁向我介紹佢哋嘅餐牌,成個用餐過程都非常舒適!我今次嘅用餐體驗係叫咗2鍋$289嘅【澳洲200日純殼飼牛】,用餐時間係90分鐘任食。湯底揀咗佢哋推介嘅【熏鰹魚】同【紅燒火牛】湯底。【熏鰹魚】湯底湯底味道適中,唔會重口味,然後鰹魚非常鮮,搭配海草令湯唔會膩。撈埋各種食材煮出嚟,都非常嘅好食。【紅燒火牛】湯底唔會太辣,而且非常濃郁,適中嘅辣度刺激住味蕾,簡直爽到唔得。佢哋澳洲牛肉片真係非常新鮮,由色澤睇落嚟就非常可口,放入鍋度涮後,鮮嫩多汁,滿滿咁包住湯底嘅鮮香,仲非常有咬口。今次仲特登叫咗侍應推介嘅【黑糖炸麻薯】,呢個小食外脆內軟,甜而不膩,係嚟呢度必食嘅小食。我本身食量好大,呢度真係可以令我食到飽,食到爽,所以真心非常推薦大家嚟呢度試吓佢哋嘅放題!
湯底揀咗佢哋推介嘅【熏鰹魚】同【紅燒火牛】湯底。