2020-01-23
今日放工男朋友約左我食omakaese估唔到原來觀塘都有!叫左個焰月套餐 首先黎左個先付(前菜) 赤蝦新癮燒配白飯魚乾白飯魚乾都係用鐵板煎香佢 勁香脆既魚味 配埋清酒一係一流 粉紅色同白色既赤蝦炸物外脆內軟 幾香口然後有時令刺身5味深海池魚 調味唔會太濃令到個魚既鮮味好出 肉質好飽滿金銀魚刺身 好有口感 亦都係十分新鮮 幾有咬口鮟鱇魚肝 肉質細緻 好入口即溶既感覺 配上醬油提一提味 百食不厭! 粒貝既麻油味好出 估唔到咁配搭都ok!幾有驚喜肉質好爽 有少少嚼勁 好正拖羅既油脂好西利 配埋紫菜食 一齊溶化係個口度簡直係享受鐵板燒鮑魚十分出色 鮑魚十分新鮮 d肉好彈牙燒到好香口 點埋醬提升左個味師傅話個飯最後先點醬食 果然無介紹錯鵝肝多士 煎得岩岩好 外皮好脆 個多士幫手解肥膩脆脆既外皮 咬落去入面又係即刻溶係口度 勁香油脂味係鵝肝愛好者既天堂啊之後仲有昆布魚湯好濃同鮮甜既魚味 鮮熬製 超正 同埋個湯勁熱 好暖胃另外仲有五件手握壽司同埋手卷赤身 活赤貝 獅魚 灸燒剝皮魚等等赤身同活赤貝都好出色 赤身 鮮甜口感軟嫩 活赤貝就好爽好甜最後仲有 香蔥吞拿魚蓉手卷師傅將一串魚皮不斷燒 燒到
估唔到原來觀塘都有!
叫左個焰月套餐
首先黎左個先付(前菜)
赤蝦新癮燒配白飯魚乾
赤身同活赤貝都好出色
赤身 鮮甜口感軟嫩 活赤貝就好爽好甜
最後仲有 香蔥吞拿魚蓉手卷
師傅將一串魚皮不斷燒
燒到啲魚油的晒落去吞拿魚蓉度 令到d蓉都勁香魚油味!超級正 同埋入面有d芝麻 好香口同埋好足料
食完仲有日本🇯🇵蜜瓜食!
聽師傅講鋪頭年初七先啟市 唔好摸門釘