2024-09-09
📍途經一帶買海味,想搵間餐廳食Lunch,發現沿住電車路地鋪附近餐廳極少,搜尋網站搵到呢間湘菜餐廳好多好評,就係西營盤地鐵站隔離。🚶🏻🚶♀️由酒店門口上三樓,呢個入口好低調,只要認住地鐵站A2出口就見到,三樓同四樓都係同一個老闆,所以食物可以互叫,正😂😂💢烤茄子$38 👍🏻👍🏻👍🏻😍串燒類中最愛,滿滿嘅蒜香鋪滿整個茄子上,入口鬆軟入味~💢羊肉串$36(3串)喜歡羊肉帶微微騷香味,羊肉之間夾雜羊脂,🤩香口不油膩。💢絕味神仙豆腐$88 👍🏻👍🏻👍🏻餸名好特別,試試係咩菜式。主要係豆腐炒肉碎,再有大量青辣椒做配菜大炒,好有鑊氣!豆腐口感好似魚肉,味道香辣惹味,越食越開胃,推介👍🏻💢干鍋牛肉$168干鍋內有香辣及孜然粉味道,牛肉份量好多,與唐芹及辣椒同炒,與內地食嘅味道一樣。💢長沙炒米粉$68原來長沙米粉同香港河粉一樣😝 我哋見到米粉無任何配料炒,有啲驚訝😅但食落又好好食,唔會太油膩,炒得乾身入味,兩個人KO左一整碟。🔎另外見到有全日套餐餐牌$528,仲要唔洗加一,其中有個剁椒蒸魚係香港好少食到,主要返內地先食到正宗。其他小炒都好有特色🤭下次要約齊腳嚟食~
💢烤茄子$38 👍🏻👍🏻👍🏻
😍串燒類中最愛,滿滿嘅蒜香鋪滿整個茄子上,入口鬆軟入味~
💢羊肉串$36(3串)
喜歡羊肉帶微微騷香味,羊肉之間夾雜羊脂,🤩香口不油膩。
💢絕味神仙豆腐$88 👍🏻👍🏻👍🏻
💢干鍋牛肉$168