2024-10-20 950 瀏覽
🐻家族又出城揾食,今日來到佐敦既Wings Cafe & Bistro食西餐,一出電梯就見到🐱🐱招牌,完全吸引到🐻👩🏻既目光。餐廳裝潢處處以酒樽同🐱做裝飾,給一種舒服悠閑的感覺。坐低左自然要落單,🐻👩🏻作為🐮魔王,當然要食牛,揀左極厚切牛頸脊牛魔王之選,餐湯轉左做龍蝦湯,未飲就聞到香濃龍蝦味,口感柔滑,食到一絲絲龍蝦肉作為點綴。極厚切牛頸脊牛名符其實好厚切,五成熟好粉嫩又相當有咬口,每嚼一下牛味就在口中爆發。配菜燒大蒜燒到入口即溶,搭配牛頸脊又有一番風味。🐻👨🏽就要左特級美國安格斯牛肉芝士漢堡,漢堡大小剛剛好,唔會食到好輪盡,蕃茄多汁,漢堡肉味濃份量夠,餐廳選用千島醬,食落添上甜味的層次,漢堡愛好者真係愛不釋手。另外追加左炸洋蔥圈,薄薄炸漿,洋蔥鮮甜,配上自家蒜香蛋黃醬食,口感添潤柔之餘,淡淡蒜香食落更惹味。食完成餐🐻👩🏻🐻👨🏽都好滿足,價錢又相宜,絕對係有性價比。