2024-09-18
𝕋𝕙𝕚𝕤 𝕚𝕤 𝕨𝕙𝕒𝕥 𝕔𝕒𝕣𝕣𝕚𝕖𝕤 𝕥𝕙𝕖 𝕣𝕖𝕞𝕒𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘 𝕙𝕒𝕝𝕗 𝕕𝕒𝕪🆙銅鑼灣嘅餐廳係永遠都食唔晒🤓,最近又搵到間午餐好去處🏁,定食買一送一,性價比好高🌐。遇到 menu 有壽喜燒一定唔會放過,牛肉走唔甩🐮,肉質靚,將日本蛋🥚混入,牛肉味更突出🫴🏽。湯底香濃,娃娃菜同香菇完全吸收精華🍄🟫。買一送一就係送一個丼飯🍚,五款中我地揀左角切魚生丼🐠,食日本料理點都要嗌魚生既🤓。魚生充滿鮮味,部份經過火炙處理💥,落少少醬油就已經好滿足🌼。定食配菜有蟹肉青瓜🥒,我直接放埋入丼飯中,加料更豐富👻。另一個配菜係慢煮牛舌青瓜,牛舌腍👌🏽。Lunch Set | $288🐂Sukiyaki🍣Sashimi Don🦀Crabmeat & Cucumber👅Slow-cooked Ox Tongue & Cucumber🥣Miso Soup除左飲茶之外,見到 drink menu 都幾吸引👀,就揀左好 refreshing 既 Highball✨同西尾抹茶熱鮮奶🍵,鮮奶奶泡濃密🍼,多番攪拌後抹茶味漸出,顏色都幾吸睛✳️。🍋Highball | $58🎍Nishio Matcha Milk |
Lunch Set | $288
🐂Sukiyaki