2017-01-16
同朋友試左呢間。朋友係大圍間鍋心食過幾次,都覺得幾好,今次為左地點好似方便D所以揀左佐敦呢間。我同朋友兩個人準時6點到左坐低左,友人B就遲少少到。因為友人B未到,我地就唔放野食住,但D野食不斷黎,放到成枱都係。好啦終於友人B都到左,我地開爐。食食食,食到8點度,我地枱面剩返少少火鍋餸(兩三舊響鈴,幾塊牛肉,南瓜芋頭同個粥底),店員1走過黎催我地 "提返你地8點半交枱"。我地都已經食得好快架啦,過多10分鐘,店員2又走過黎催我地,仲話 "等我幫你地較埋個粥",問都無問我地想食幾多粥,一野將成碗粥底倒左入去。咁我朋友就即刻出聲 "哎呀我地唔想咁多粥,想稀D"。店員2 "咁我幫你加返D水" (真係多謝哂,煲左兩個鐘咩味都無啦宜家)隔左幾分鐘,又有個店員3黎催。我成世未試過食火鍋食得咁辛苦,係咁催催催,我地係食得慢少少,但都無遲交枱呀!如果再食,會食返大圍果間!
如果再食,會食返大圍果間!