2023-10-17 173 瀏覽
喺尖東買完嘢搵地方食飯,諗住食吓西餐就試呢間。餐廳裝修都幾靚,坐位尚算舒適。店員服務有一點好係我地本身坐二人枱,食物唔夠位放,佢將隔離無人坐的枱拉埋嚟畀埋我哋放飲品。至於其他comment見到話店員唔出聲就收走枱上嘅吉碟/茶壼,係有發生,不過我哋傾緊計又無特別好介意。食物方面,應該呢個先係重點?我哋主菜點咗慢煮豚肉同帶子長通粉、小食炸池魚飲品揀咗蜜樹茶同埋水蜜桃果粒茶。主菜帶子長通粉不過不失。帶子無煎到全熟軟身,蕃茄汁底有蕃茄乾喺裏面。正常發揮。小食炸池魚炸得唔錯。配醋汁幾好。然後重點來了。朋友唔食牛,所以我哋揀咗慢煮日本豚肉。見係慢煮諗住應該會幾腍。結果…我形容為差啲硬過我條命…肉質偏乾,唔使問有無肉汁,因為唔存在。一刀切落去我已經心感不妙,當然食落係乾..未到肉乾嘅..食咗兩三舊我哋就放棄咗。差啲講漏佢啲配菜,底下個薯蓉味道好似用粉開嘅即食薯蓉…旁邊啲枝豆令我哋有啲問號..呢個配搭真係好咩?加上啲枝豆亦熟唔透😅全碟最正常係啲蘋果蓉,但都救唔到件豬…最後係無影到相嘅蜜樹茶同水蜜桃果粒茶。我推薦蜜樹茶👍🏻壺上嘅熱茶,香味同色澤都唔錯。最後總結,試一次就夠🙈質素比較參差,無法確定係一時失
食物方面,應該呢個先係重點?
香煎北海道帶子配長通粉

小食炸池魚炸得唔錯。配醋汁幾好。
炸池魚

慢煮厚切日本四元豚肉

最後總結,試一次就夠🙈質素比較參差,無法確定係一時失手定一般水準。不過呢個價錢仲有好多選擇。
2023-10-16
炸池魚