2024-08-02
連落幾日大雨,今日想係九龍城行街食飯!上次同friend聚餐去過Airside,值得行下,就係附近,一於同老公探一探!行到肚仔餓要搵食,天氣悶加上鍾意東南亞菜,睇咗資訊牌有間NAM NAM越南菜,(呢度好多好多選擇但都偏貴又唔想食茶餐廳),睇餐牌價位合理,就呢間啦!老公叫咗㗎喱牛肋條配法飽,係大眾接受嘅味道,我略嫌唔夠香料香味,肉冇底味,法飽唔够鬆脆!另外,變蒜蓉法飽會吸引好多!我叫咗香茅豬扒撈檬,豬扒,完全冇香茅味,塊豬扒好薄下但又唔算乾,配菜花生都足够,(調味魚露唔夠醒胃,無蒜香同青檸味)要講吓帶位男侍應(估係店長),我個位好大風,同佢講完好有禮貌轉卡位俾我!值得讚,食完晒又係呢位哥哥執枱,仲叫我哋慢慢坐唔使急!但一開始將我哋枱上嘅越式調味料攞走,話唔好阻住我哋,但我哋食嘢要用啊!同另外嘅女士應講,叫我哋喺隔籬攞😂。不過呢個價位係呢個場,值得一食啦!
同另外嘅女士應講,叫我哋喺隔籬攞😂。
不過呢個價位係呢個場,值得一食啦!