2017-03-05 1357 瀏覽
本身同兩個朋友去食辣雲吞,但津津爆場,所以就行入深水埗搵地方食Lunch,我地無意間發現哩間新開既泰國野,門面乾淨就決定試下啦。遊船河即係咩都有,肥牛唔嚡口有牛味、魚旦爽口、肉丸都好味、蘿蔔一啲都唔馬虎,炆到好入味同好清甜!真係好似係泰國食既湯粉咁,仲要好大碗,啲香葉令到個湯底更加豐富。泰式炒河,係我去食泰國菜必叫既,份量算大,雞肉唔會炒到勁乾、最重要個味唔會太甜、啲粉又唔會痴到一舊舊、炒到每條粉個濕度都剛剛好,加埋蛋絲,好味呀!三樣我最鍾意辣膏豆角炒腩肉飯,非常惹味、啲豆角仲好爽口、腩肉半肥瘦,最重要係佢個腩肉皮係脆咖如果鐘意食辣既千其唔好挑走啲指天椒,夾埋啲汁嚟餸飯真係勁好食!杯凍檸茶都好飲,哩間係用青檸咖,杯野份量又大!有時亂咁試新野都係件好事,我會下次去試下食晚飯。

凍檸茶
凍檸茶
遊船河
泰式炒河
豆角辣膏炒腩肉
  • 遊船河,辣膏豆角炒腩肉飯