2021-06-16 523 瀏覽
同朋友一齊去牛頭角買嘢,沿途見到一間日本餐廳門面都幾別緻於是決定試下。餐廳好企理,每一個位置都可以見到廚師製作食物的過程。店員服務周到有禮。睇下餐牌好多選擇,樣樣都好吸引,樣樣都想試吓,於是我們嗌咗兩個拼盤。兩個拼盤有齊我想食嘅壽司,見到就開心。每一件壽司都是現場製作。壽司拼盤 HK$188包括:三文魚、三文魚子、拖羅、海膽、甜蝦、池魚、鯛魚、油甘魚、帆立貝拖落好肥美,入口即化。三文魚子一咬落去,直情係爆汁。我最鍾意食蝦,甜蝦比出邊嘅大隻,食落鮮甜有口感。特上壽司拼盤HK$258包括:拖羅、牡丹蝦、赤貝、銀雪魚、深海池魚、海膽、白身魚、鯖魚、金日鯛、三文魚子。特別要讚嘅係海膽,好新鮮好甜。每一件魚都切得好厚身,食落肥美鮮甜。飯粒粒分明,軟硬適中,為每件壽司加分不少。係呢區可以有咁嘅質素嘅餐廳都好驚喜。
壽司拼盤 HK$188

特上壽司拼盤HK$258

係呢區可以有咁嘅質素嘅餐廳都好驚喜。

2021-06-14
  • 壽司拼盤