2024-06-04 21 瀏覽
好幾次經過已經想試嘅餐廳,於是book左同朋友慶祝生日。兩個人因為樣樣都想試,最後揀咗食tasting Menu。前菜一共有5樣,侍應好細心唔會一次過上曬,兩樣兩樣咁出見我地差唔多食完一碟先再出第二碟。但因為全部前菜嘅份量都比想像中多,所以兩個人前菜都食左成個鐘。廚師另外送左一人一隻生蠔比我們,都幾新鮮。Tuna Tartare小清新 ,食落開胃Charcoal Peperonata 甜甜地,味道幾特別主菜揀咗最多人推介嘅Seafood Fideos,最後係冇令人失望嘅,喜歡蝦味濃郁嘅人必試。香濃紅蝦醬汁加埋幼幼嘅麵條,正! 食左前菜已經有啲飽,所以就算好努力咁食埋佢最後兩個人份量都係有剩😂最後試左個tiramisu 同 panna cotta,中規中矩,有人生日餐廳都有送返張即影即有比我地留念。最後,不得不提餐廳有late night Happy Hour, 食完飯想繼續飲兩杯傾偈就啱晒。

Tuna Tartare小清新 ,食落開胃

Charcoal Peperonata 甜甜地,味道幾特別

生日