2022-01-05 217 瀏覽
屯門有新開Food court,當然要去試吓啦!由於新開無耐,去到環境都衛生! 會有姐姐幫手執拾食完的餐具及抹枱。睇過6,7間,最後選揀了這間,被佢既刺身相而吸引過來。選揀都多,有SET好的配搭或可自選配搭菜式。點菜時剛好沒有人在等,就即刻上前點餐。沒有特別心水,就點了“加州風味”來試試。可以加錢加味噌湯或小食,但我沒有加。而飯底亦可選揀轉做半飯半沙律菜,或全部轉做沙律菜。感覺可以食得更健康!我最後就選了半飯半沙律菜,兩樣都試試!等待時間不太耐,大約5分鐘左右就有得取。筷子1,匙羹及牙籤都可以在櫃檯前旁邊的小櫃桶自取。滿滿一碗堆了好樣配菜,有三文魚,三文魚籽,蛋絲,木魚絲,紫菜絲,青瓜,車厘茄,黑白芝麻,碗邊塞滿沙律菜,飯面還落了日式胡麻醬。面頭的三文魚籽用醬油調味,好夾好好食。而三文魚粒粒都厚切,好有口感。青瓜,車厘茄及沙律菜亦十分新鮮,清爽有咬口!木魚絲香!整碗食得很滿足亦飽肚!若果轉全部做沙律菜,可考慮加小食品嘗!選揀還有很多還未試,值得再光顧!👍
屯門有新開Food court,當然要去試吓啦!

睇過6,7間,最後選揀了這間,被佢既刺身相而吸引過來。

整碗食得很滿足亦飽肚!
若果轉全部做沙律菜,可考慮加小食品嘗!

選揀還有很多還未試,值得再光顧!👍
加州風味
加州風味