2024-12-17
餐廳食物賣相精緻,食材新鮮,師傅烹調有水準,服務員態度亦好。今日食咗佢嘅午市Omakase Dusk套餐,下次再訪要試佢嘅晚市Omakase。🟩 刺身四品唔止賣相靚,亦美味新鮮,完全唔需要加Wasabi豉油,以免掩蓋佢嘅鮮味:🔸 真鯛甜蝦他他: 真鯛及甜蝦鮮味配合恰到好處。🔸 粒貝 (配上岩鹽):粒貝爽口新鮮,配上岩鹽,好味。🔸 黑陸魚:魚皮有少少煙熏味,中間夾咗少量辣洋蔥,配襯很好。🔸 毛蟹海膽:毛蟹及海膽均新鮮,十分喜愛。🟩 壽司六貫亦很讃:🔸 深海池魚,大溝貝,金線鯛,醬油漬赤身,拖羅。魚片新鮮大大片,師傅毫不吝嗇。壽司飯只係平時壽司飯嘅1/3,這一點我很喜歡,因為唔怕食得太飽。🔸 岩雪鹽海膽手卷:好大片嘅鮮甜海膽,配上雪鹽,完全唔使加Wasabi😋😋😋 (題外話,真係估唔到佢刺身四點有海膽之餘,壽司六貫都有這大大片嘅海膽!)前菜亦有質素:赤面豉湯:烏冬:開心果雪糕:比一般嘅芝麻,豆腐及綠茶雪糕有特色,亦美味。
🔸 真鯛甜蝦他他: 真鯛及甜蝦鮮味配合恰到好處。
🔸 粒貝 (配上岩鹽):粒貝爽口新鮮,配上岩鹽,好味。
🔸 毛蟹海膽:毛蟹及海膽均新鮮,十分喜愛。
🟩 壽司六貫亦很讃:
前菜亦有質素:
赤面豉湯:
烏冬:
開心果雪糕:比一般嘅芝麻,豆腐及綠茶雪糕有特色,亦美味。