餐廳: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

2024-09-26 208 瀏覽
假日悠悠閒來到銅鑼灣睇早場, 睇完戲仲可以舒舒服服散步,來到名店坊的帝樂餐廳。 原來星期六日 提供半自助餐, 價錢唔貴性價比很高。 二百幾蚊已經包一個主菜, 同埋無限任食的 ,前菜小食、沙律凍盤、甜品蛋糕, 而且種類都算幾豐富。小食類:德國香腸 、焗青口、葡汁龍脷柳 、 香脆炸魚柳 、羊肉串、 烤翠玉瓜。沙律冰盆類:新鮮沙律菜、 翡翠苗、 火箭菜 、粟米紅腰豆 、蘋果沙律、 蕃茄水牛芝士沙律、凍青口、凍蝦、 巴馬火腿。甜品:新鮮生果(西瓜、蜜瓜、鳳梨、哈密瓜) 草莓慕絲蛋糕、 朱古力brownie、 雜果啫哩 焗麵包布甸、 吉士拿破崙。自助區嘅食物款式其實都算幾多, 而且會轉款式, 仲有我最終飲嘅蘑菇忌廉湯任飲, 旁邊放了幾款唔同口味麵包, 感覺鬆軟吸引。 香煎澳洲羊扒配 忌廉薯蓉羊扒份量很多,而且肥瘦適中,羊肉質感嫩滑,而且沒羊騷味, 加埋醬汁味道都唔錯。 配菜都好豐富薯蓉非常creamy 香滑。烤法式 油鴨髀 配鵝肝及炸薯條鴨腿煎到金金黃黃, 配鵝肝感覺即刻高級曬。 薯條炸得很香脆, 質感鬆化不油膩, 小小辣辣地好好味。

甜品
新鮮生果(西瓜、蜜瓜、鳳梨、哈密瓜)

香煎澳洲羊扒配 忌廉薯蓉

烤法式 油鴨髀 配鵝肝及炸薯條