2023-08-26
🍽🌽🥑🌮🥘🥟🍎🥭🥦🍯🍮雅.悠蔬食一路都係聲譽好好嘅素食店,野食整得好靚又好味,又健康!好耐冇食都有小小掛住😚今晚撐枱腳,叫咗兩個dinner set,超級豐富。set 包兩款前菜、一個手卷、一個湯、一款主菜、一款甜品😂 咁多野,食係好滿足,好耐未試過道道菜都有驚喜啦🤩湯品方面,大讚黑松露准山忌廉濃湯。充滿濃郁嘅黑松露香氣,真係好滑順,每一啖都有濃郁嘅奶油味同埋松露香氣。係我飲過最好飲嘅忌廉湯😂 准山忌廉細緻融合,第一次試便愛上🫶🏻手卷就好特別,以苜蓿芽代替飯! 🍙苜蓿芽係一種天然鹼性食物,可以幫助中和體內血液的酸性,營養豐富。比呢個價錢可以享受到咁高質嘅食材,覺得性價比真係好高吖👏🏼👏🏼主菜方面,點了椰香冬陰鮮蔬意大利飯配吉烈蒟蒻🥘。吉列蒟蒻好似魚肉🐟 飯粒al dente,每一粒都吸收咗椰香滋味,冬陰功湯有少少酸辣,超級開胃。加入咗新鮮嘅蔬菜,令飯嘅口感更加豐富,帶鮮甜,風味獨特。另一主菜,白松露美國蘆筍南瓜䔝薯鮮豆包焗千層闊麵🍝。千層闊麵層層疊疊,外脆內軟。外觀吸引焗到金黃色😍 內裡充滿滋味!南瓜䔝薯微甜,鮮豆包嫩滑,同焗麵一齊入口,簡直係一種口感上嘅享受!兩款主菜都好多健康食材!
🍽🌽🥑🌮🥘🥟🍎🥭🥦🍯🍮
整體來講,呢度可以稱之為一間新式素菜店,有齊韓、泰、西、日、中式的選擇😂 邊個都啱食😋