Poking

2024-09-16 0 瀏覽
因為香港人越嚟越注重健康💪🏻呢幾年都好興Poke bowl銅鑼灣呢一間新開嘅餐廳專係食poke bowl入到嚟覺得坐得好舒服,裝修都好文青😌最緊要係食物選擇幾多,亦都可以customise好多野👍🏻 連飯底都可以揀,可以揀糙米/壽司米/沙律加壽司米/淨沙律菜所以好適合健身人士或者減肥一族 - I Am Greedy: $158(材料:三文魚,吞拿魚,鮮蝦,蟹柳沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜,枝豆,芝麻 配自製醬油) 如果好似我咁選擇困難症,又想食三文魚又想食吞拿魚,就可以揀呢一個I am greedy🤭魚生好新鮮,份量亦都好多🤰🏻滿滿嘅蛋白質,做完運動食真係一流👍🏻💪🏻 - Creamy Baby: $128(材料:三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,脆炸蒜粒 配 芥未乳酪沙律醬) 有成半隻牛油果喺個bowl度🥑鍾意食牛油果嘅朋友真係唔可以錯過🤤三文魚油脂滿滿,配合埋牛油果,完全明白點解呢個飯叫做Creamy Baby - 紅火龍果希臘乳酪特飲:$38(set) 希臘乳酪好健康就係人都知,配合埋紅火龍果,真係腸胃清道夫🤣👍🏻飲得出成杯嘢都冇另外加糖淨係用希臘乳酪同火龍果就整到好
因為香港人越嚟越注重健康💪🏻
呢幾年都好興Poke bowl
銅鑼灣呢一間新開嘅餐廳專係食poke bowl
入到嚟覺得坐得好舒服,裝修都好文青😌
最緊要係食物選擇幾多,亦都可以customise好多野👍🏻
連飯底都可以揀,可以揀糙米/壽司米/沙律加壽司米/淨沙律菜
所以好適合健身人士或者減肥一族

- I Am Greedy: $158

魚生好新鮮,份量亦都好多🤰🏻
滿滿嘅蛋白質,做完運動食真係一流👍🏻💪🏻

- Creamy Baby: $128

有成半隻牛油果喺個bowl度🥑
鍾意食牛油果嘅朋友真係唔可以錯過🤤

- 紅火龍果希臘乳酪特飲:$38(set)

飲得出成杯嘢都冇另外加糖
淨係用希臘乳酪同火龍果就整到好靚嘅漸層,非常適合打卡👍🏻

- 蜂蜜柚子茶:$15(set)

如果想飲熱嘢,呢度亦都有選擇👍🏻
照顧到女性有時需要飲熱野嘅需求🤣

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5