餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2022-11-05 248 瀏覽
食素好健康☺️。雅 ‧悠蔬食 嘅素食唔油膩,好好食😋。特登收咗工之後過嚟放鬆一下😊。點咗個set dinner。🔸前菜有兩款前菜,分別係奇亞籽紫薯蘋果薯仔伴莓乾,同埋滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 醬燒牛蒡。紫薯好香😋,蘋果🍎帶微酸,薯仔🥔熟度啱啱好。豆腐充滿滷水味,牛蒡幼細。🔸手卷🏷️ 香芒牛油果苜蓿芽手卷小編好鐘意食呢個香芒牛油果苜蓿芽手卷🤤苜蓿芽好多,好脆;仲有少少熟度啱啱好嘅芒果🥭同埋牛油果🥑。🔸湯品🏷️ 姫松茸椰子黃耳竹笙燉湯姫松茸椰子黃耳竹笙燉湯好滋補☺️,湯嘅味道濃烈,湯渣唔係好多。🔸主菜🏷️ 青咖哩野菜猴頭菇 配印度煎餅及飯第一次食呢個主菜,覺得幾有新意。印度煎餅🫓煎得唔油膩;飯🍚嘅軟硬度適中,粒粒分明。青咖哩有好多野菜🥦和猴頭菇🍄,唔算辣🫢。🔸甜品🏷️ 椰汁南瓜糕椰汁🥥南瓜糕係熱架😆,口感柔軟,充滿椰香和南瓜🎃味,甜度適中。🔸飲品🏷️ 鹹柑橘蜜 鹹柑橘蜜好正,仲有塊檸檬🍋,帶有鹹甜酸味。

點咗個set dinner。

🔸前菜

🔸甜品
🏷️ 椰汁南瓜糕

🔸飲品
🏷️ 鹹柑橘蜜
鹹柑橘蜜好正,仲有塊檸檬🍋,帶有鹹甜酸味。