餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2019-03-05 57 瀏覽
一入到來有點驚喜,餐廳是少女般粉紫色裝修設計,外表已是討喜,有別與一般素食舖。感覺新穎。客人都好多,好旺場。同幾個朋友去食,每人叫咗一個Dinner Set —前菜例牌,手卷我選擇咗香芒牛油果苜蓿芽手卷;好Fresh,適合鍾意食Salad人仕,呢個Item仲可免蛋奶。湯我揀咗菠菜桃膠忌廉濃湯;桃膠好煙韌,也有濃濃菠菜味。主菜我揀咗黑松露蘑菇汁百靈菇扒配義大利薯菜;黑松露味幾濃,好大嚿菇扒,食唔曬,飽腹感完全可以代替鍾意食肉嘅自己,飽到不得了。甜品我揀咗宇治抹茶乳酪蛋糕;感覺上不太甜,瘦身永遠係女仔終身大事,會冇咁大罪疚感。以上係我Order嘅,朋友們Order嘅Details我就唔盡錄喇~🤪另外,我哋仲Order咗素食Pizza,當然感覺比一般Pizza無咁Heavy啦~👍🏻好飽肚,大家都食唔曬。其實素食分分鐘仲可以飽過食肉,而且又健康。幾滿意今次嘅素食晚餐~Have a nice dinner~
一入到來有點驚喜,
餐廳是少女般粉紫色裝修設計,
外表已是討喜,
有別與一般素食舖。
感覺新穎。
客人都好多,
好旺場。

同幾個朋友去食,
每人叫咗一個Dinner Set —
前菜例牌,
手卷我選擇咗香芒牛油果苜蓿芽手卷;
好Fresh,
適合鍾意食Salad人仕,
呢個Item仲可免蛋奶。
湯我揀咗菠菜桃膠忌廉濃湯;
桃膠好煙韌,
也有濃濃菠菜味。
主菜我揀咗黑松露蘑菇汁百靈菇扒配義大利薯菜;
黑松露味幾濃,
好大嚿菇扒,
食唔曬,
飽腹感完全可以代替鍾意食肉嘅自己,
飽到不得了。
甜品我揀咗宇治抹茶乳酪蛋糕;
感覺上不太甜,
瘦身永遠係女仔終身大事,
會冇咁大罪疚感。

以上係我Order嘅,
朋友們Order嘅Details我就唔盡錄喇~🤪
另外,
我哋仲Order咗素食Pizza,
當然感覺比一般Pizza無咁Heavy啦~👍🏻

好飽肚,
大家都食唔曬。
其實素食分分鐘仲可以飽過食肉,
而且又健康。

幾滿意今次嘅素食晚餐~
Have a nice dinner~