MW Korea House大角咀新分店 主打韓式鍋物傳統韓國家庭地道風味呢間韓國餐廳由港韓夫婦主理第一間舖喺深水埗,叫做沛之前已經想食好耐喇~而大角咀分店呢邊主打各款鍋物,除左海鮮部隊鍋,仲有辣花蟹湯鍋、炒五花腩鍋題外話:呢度嘅店員都幾充滿活力會好樂意同我地介紹野食,仲會幫手煮下勁nice!一坐低就會送上自家製泡菜同芽菜海鮮部隊鍋 $368上面鋪滿勁多海鮮 湯底少少辣海鮮有鮑魚、虎蝦、蜆下面有年糕、魚糕、豆腐、煎午餐肉同大量泡菜+芽菜,最神奇有埋茄汁豆!勁足料最後加上公仔麵,吸哂湯汁好滿足炸紫菜粉絲卷 $78用紫菜入面包住好多粉絲,香脆外層點埋自家製辣醬好好味紅薯芝士條 $78炸至金黃色,外皮帶脆有點糯糯的口感,食落甜甜地仲可以拉絲,好邪惡夏天食鍋真係好想飲沙冰呢度有好多款都好吸引!賣相又可愛每杯都濃濃奶香,甜度適中當日最鍾意藍莓牛奶沙冰店員仲推薦佢係咁多款入面賣相最靚架面頭有cream! 同比起其他幾款濃味啲~藍莓牛奶沙冰 $45柚子牛奶沙冰 $45蜜桃牛奶沙冰 $45士多啤梨牛奶沙冰 $45鍋大角咀埃華街72號地舖
MW Korea House
大角咀新分店 主打韓式鍋物
傳統韓國家庭地道風味

呢間韓國餐廳由港韓夫婦主理
第一間舖喺深水埗,叫做沛
之前已經想食好耐喇~
題外話:呢度嘅店員都幾充滿活力
會好樂意同我地介紹野食,仲會幫手煮下
勁nice!

一坐低就會送上自家製泡菜同芽菜

海鮮部隊鍋 $368
上面鋪滿勁多海鮮 湯底少少辣
海鮮有鮑魚、虎蝦、蜆
最後加上公仔麵,吸哂湯汁好滿足

炸紫菜粉絲卷 $78
用紫菜入面包住好多粉絲,香脆外層
點埋自家製辣醬好好味
炸紫菜粉絲卷

紅薯芝士條 $78

紅薯芝士條
夏天食鍋真係好想飲沙冰
呢度有好多款都好吸引!賣相又可愛
每杯都濃濃奶香,甜度適中
當日最鍾意藍莓牛奶沙冰
店員仲推薦佢係咁多款入面賣相最靚架
面頭有cream! 同比起其他幾款濃味啲~

藍莓牛奶沙冰 $45
柚子牛奶沙冰 $45