2024-08-03
#christine開飯日記元朗最近新開左幾個新商場都開左好多新餐廳。身為元朗友嘅我緊係唔會miss 啦。平時行開加點都覺得依間餐廳裝修好高級😍鋪頭裝修真係好用心,由鋪面到餐具都好靚🥰請食飯去呢一間一定唔會失禮😍🌟醬香茄子($38)小食我哋就叫醬香茄子,佢嘅味道都好唔錯,雪凍左嘅茄子再加上咸咸甜甜嘅醬香醃製👍做餐前小食都唔錯🌟皮蛋三杯雞($98)呢個三杯雞好香口😍佢係用石鍋上菜,所以可以keep住熱辣辣👍而且雞好滑亦都好香酒味。🌟鳳梨咕嚕肉($98)我特別鍾意食台式餐廳煮嘅咕嚕肉,因為佢哋除咗菠蘿之外呢仲會有好多其他嘅水果,例如:士多啤梨,藍莓等等。令到嗰個酸甜度呢有更加多層次。☺️而且佢咕嚕肉炸得非常之好,炸粉唔算厚☺️啖啖肉咁🌟塔香鮮蚵煎蛋($108)有冇人去到台灣特別鍾意食佢哋嘅蚵仔煎?我呢就每次都會食嘅,今次見到呢個鮮蚵煎蛋就即刻試吓☺️☺️佢蚵仔肉呢好大粒👍而且蛋煎得非常之香,送飯一流🌟秋紅芝士奶蓋醇茶(大紅袍)$41佢嘅芝士奶蓋好滑,而且茶味好香❤️❤️我就另外加咗珍珠令到成件事更加好咬口🌟冬桂香水檸檬茶(桂花烏龍)$39屋企人就叫咗香水檸檬茶,茶底一啲都唔會澀,加埋香水檸檬,飲落非常
🌟醬香茄子($38)
🌟皮蛋三杯雞($98)
🌟鳳梨咕嚕肉($98)
🌟塔香鮮蚵煎蛋($108)
🌟秋紅芝士奶蓋醇茶(大紅袍)$41
🌟冬桂香水檸檬茶(桂花烏龍)$39
屋企人就叫咗香水檸檬茶,茶底一啲都唔會澀,加埋香水檸檬,飲落非常之解油膩👍
🍴玥 (元朗)
📍元朗鳳翔路2-6號加點地下C028號舖