2025-01-07
📍元朗🎉新開張🎉🎉《第九味》❤️🔥❤️🔥🎎日式居酒屋🏮👍🏻多元化深宵食堂💫💫💫🎁燒烤 刺身 酒場 相聚 美食 時光🎁🎁🌟首先飲品方面好豐富👏🏻做為居酒屋的重要組成部分,呢間提供從啤酒到清酒🍶到燒酒再到雞尾酒🍹🍸以及無酒精飲品都一樣多選擇👍🏻服務好細心,見到我哋差唔多飲曬仲主動提供免費添杯🤭用心對待每一檯客人,令成個用餐感覺好warm咯🫶🏻🫶🏻🌟招牌菜🔥鹽燒大頭蝦🦐秘製燒汁牛骨髓🔥最緊要食材新鮮,火候掌握妥當,呢個大頭蝦每晚限定4檯客,睇得出店家對食材新鮮的要求👍🏻食落果然肉質彈牙有蝦膏,雖然我心中No one都係越南🇻🇳食到嘅大頭蝦🙏🏻 但係香港本土食到咁有水準的燒大頭蝦😋已經非常Lucky❤️牛骨髓都係我哋每次必點項目🤭呢間同樣出色,質感嫩滑綿密,不得不佩服廚師手藝👍🏻因為就算簡單燒翠玉瓜🥒🍆都已經好Surprise😍厚切咬落係爆汁㗎,完全鎖住D汁唔容易㗎🙏🏻❤️🌟刺身方面同樣高質🎉🎉我哋點咗^日本活赤貝刺身^同三文魚腩刺身🍣🍱口感厚實新鮮而且爽脆彈牙😋燒鮮白鱔都好有驚喜👏🏻👏🏻鮟鱇魚肝唔腥好creamy~主食點咗香辣咖喱牛脷飯🍚原條燒茄子🍆✨✨有別於以往食到嘅燒茄子好唔同😍牛
🎎日式居酒屋🏮👍🏻多元化深宵食堂💫💫💫
🎁燒烤 刺身 酒場 相聚 美食 時光🎁🎁
🌟刺身方面同樣高質🎉🎉我哋點咗^日本活赤貝刺身^同三文魚腩刺身🍣🍱口感厚實新鮮而且爽脆彈牙😋燒鮮白鱔都好有驚喜👏🏻👏🏻鮟鱇魚肝唔腥好creamy~主食點咗香辣咖喱牛脷飯🍚原條燒茄子🍆✨✨有別於以往食到嘅燒茄子好唔同😍牛油味特別香滑,茄子裡邊仲係白雪雪好靚,夾起都係成舊肉,唔會一絲絲就斷,同埋無痴住D皮咯,食咗咁多年燒茄子又被驚艷到了👍🏻👍🏻
🌟整體黎講都係滿意又驚喜的用餐體驗🥰🥰感受到店家的用心經營❤️仲要可以到凌晨三時🤩🥳太開心了~以後係元朗又多一間撐檯腳或者朋友聚餐好去處🎉🎉🎉寶藏深宵食堂🎇🎆最後㊗️生意興隆長做長有🎊🎊 @memories_izakaya
📍元朗建業街興年大樓地下2號舖
電話: 6440 6920
營業時間: 17:30–03:00
#第九味 #元朗 #居酒屋 #日式料理 #鹽焗元朗烏頭 #串燒 #燒茄子 #大頭蝦 #牛骨髓 #燒蠔 #foodie #foodphoto #yummy #delicious #Kol #ootd #pic #手機食先 #hkfood #hkkol #香港美食 #宵夜 #元朗宵夜 #深宵食堂