餐廳: 元気寿司 (東薈城名店倉)
資訊:

2022-08-21 230 瀏覽
182521082022,今日想食壽司,係東涌既壽司店選擇很少,元氣的確是一個比較好既壽司店而且呢間都算是幾大同坐得舒適。元氣平時都冇咩寫,不過不失但今日撞正九州祭,所以我決定叫晒今期限定。熊本縣產,天草真鯛壽司,味道偏淡而爽脆好味!👍鹿兒島直送既海之櫻勘間八壽司,同海之櫻勘間八腩壽司,名字怪怪地不過唔緊要,最重要係味道。當大家諗住腩會好d,但今次就例外。海之櫻勘間八壽司魚油味濃口感軟滑加上柚子胡椒醬相匹配,海之櫻勘間八腩壽司味道反而沒有咁香同有渣。枕崎市產柚子醬油漬鰹魚,肉質梅而淋柚子又硬可以不叫。福岡直送灸燒明太子軍艦,明太天很咸,好多人認為明太子咸就應該,但我曾經係沖繩食過一些明太子係唔太咸主要係鮮甜,咁當然經過咁多日黎到香港咁始終都有少少分別。最後日本直送九州和牛,牛味重加上醬汁可惜沒有入口即溶既和牛感,不過19蚊都算啦!今次九州之旅都還可以啦!希望下次更多地方既直送

熊本縣產,天草真鯛壽司,味道偏淡而爽脆好味!👍

枕崎市產柚子醬油漬鰹魚,肉質梅而淋柚子又硬可以不叫。

今次九州之旅都還可以啦!希望下次更多地方既直送