2023-02-16 424 瀏覽
是日去咗灣仔一間相信冇乜人知既居酒屋🏮你會問咁我又會知道既?其實都係由朋友介紹佢係灣仔做嘢意外發現到既!想講去到店內有不少日本客人,令我好似係日本食緊咁既感覺!唔知味道點呢?前菜 雞髀一坐低就上咗個前菜,雞肉嫩滑啖啖肉芥子芥菜雞皮作為另一道前菜 佢都好開胃雞皮幾爽口加埋芥菜又新穎心元雞串係店員推薦既,佢話雞心同血管個位置好少有,所以就試吓啦。點知一試就愛上 味道又唔似內臟 似彈牙嘅鵝腸咁 不過就再惹味一點最後仲加點咗一份添雞翼 / 蔥燒雞肉串串燒想講冇得輸,雞翼好難燒得差 蔥燒雞串燒時間掌握岩岩好 雞肉棒雞肉配蛋口感一流,食過雞肉棒頭幾位蘆筍豬肉捲/車厘茄豬肉捲兩個捲都各有千秋 食落仲有汁添!雞肝大大份又唔腥,粉藏口感賣相都忍唔到要即刻食檸檬燒酎超推介呢杯檸檬燒酎,酸酸甜甜,酒精濃度唔會過高,配上串燒食夠曬爽。雞軟骨鰻魚炒飯必點!雖然望落去份量唔多,但好高質記得黎到要盡早食,我掛住影相 搞到d蛋熟哂鰻魚完全融入飯裏面,完美總結,感謝朋友的介紹,令我可以食到一餐咁有日本感覺嘅居酒屋
是日去咗灣仔一間相信冇乜人知既居酒屋🏮
你會問咁我又會知道既?其實都係由朋友介紹
佢係灣仔做嘢意外發現到既!

前菜 雞髀
一坐低就上咗個前菜,雞肉嫩滑啖啖肉

芥子芥菜雞皮
作為另一道前菜 佢都好開胃
雞皮幾爽口加埋芥菜又新穎

心元雞串
最後仲加點咗一份添

雞翼 / 蔥燒雞肉串
串燒想講冇得輸,雞翼好難燒得差
蔥燒雞串燒時間掌握岩岩好

雞肉棒
雞肉配蛋口感一流,食過雞肉棒頭幾位

蘆筍豬肉捲/車厘茄豬肉捲
兩個捲都各有千秋 食落仲有汁添!

雞肝
大大份又唔腥,粉藏口感
賣相都忍唔到要即刻食

檸檬燒酎

雞軟骨

鰻魚炒飯
必點!雖然望落去份量唔多,但好高質
記得黎到要盡早食,我掛住影相 搞到d蛋熟哂
鰻魚完全融入飯裏面,完美

總結,感謝朋友的介紹,令我可以食到一餐咁有日本感覺嘅居酒屋