餐廳: 一遊
資訊:

2024-07-26 90 瀏覽
今晚到灣仔合和中心,入面有間傳統日本料理,好有懷舊風味 神龍純米大吟釀🍶選了日本清酒,喺日本金剛山礦泉水釀製嘅純米大吟釀,味道特別香醇,可以一邊吃刺身,一邊享受清醇純米大吟釀🥰 刺身推介,刺身五點,有五款時令刺身,包括:吞拿魚、三文魚、油甘魚、牡丹蝦、帶子款款各有不同鮮味 清酒煮蜆清酒湯底,加上蜆肉好大隻又鮮甜 免治雞肉日本青椒雞肉釀青椒,串燒燒香,雞肉肉質加上美味醬料好好味 天婦羅新鮮蔬菜,包括茄子、秋葵、南瓜,做出美味天婦羅,外脆又不油膩,而且入面又能保持新鮮感覺😋 生羗牛肉石頭鍋飯🍚用熱熱石頭鍋放入飯及牛肉,燒香後好多飯焦荔枝燒西柚燒酎🍶巨鋒提子燒酎🍶 兩款燒酌各有特色,巨鋒有提子濃甜香味,而荔枝加西柚甜味更清甜😋
今晚到灣仔合和中心,入面有間傳統日本料理,好有懷舊風味

神龍純米大吟釀🍶

刺身推介,刺身五點,有五款時令刺身,包括:
吞拿魚、三文魚、油甘魚、牡丹蝦、帶子
款款各有不同鮮味

清酒煮蜆
清酒湯底,加上蜆肉好大隻又鮮甜

免治雞肉日本青椒
雞肉釀青椒,串燒燒香,雞肉肉質加上美味醬料好好味

天婦羅

生羗牛肉石頭鍋飯🍚
用熱熱石頭鍋放入飯及牛肉,燒香後好多飯焦

荔枝燒西柚燒酎🍶

巨鋒提子燒酎🍶