🤍 堅果の后·夏威夷果仁撻(5”)($448)適逢家父就快生日,而佢又好鍾意食夏威夷果仁,所以我order左呢個全港獨家嘅夏威夷果仁撻俾佢拎餅嘅時候,同店主傾左兩句,先知原來佢研究左點用夏威夷果仁整甜品好耐,夏威夷果仁油份含量系堅果類係數一數二,單係點樣令夏威夷果仁加入忌廉後打得起已經好花功夫,加上成本比較高,所以呢款撻暫時全港只有佢哋店舖獨有撻表面擠滿夏威夷果仁忌廉,而且用原粒夏威夷果仁綑邊;中間夾有原味海綿蛋糕、焦糖夏威夷果仁碎、夏威夷果仁吉士忌廉,喜馬拉雅山岩鹽焦糖忌廉同撻殼食落口口感豐富,層次分明;忌廉幼滑,蛋糕鬆軟,果仁味香濃之餘食落唔會膩,撻殼鬆化之餘亦食到好香牛油味,我地一家人都食到讚不絕口尺寸方面除咗5”之外,仲有Mini、6”同8”另外好欣賞店主嘅貼心,知道我拎得遠,主動準備埋ice pack俾我,同埋佢嘅保溫袋係用左紅白藍袋設計,好有香港特色鍾意食夏威夷果仁嘅你或者食厭左外面大集團式餅店蛋糕嘅你,下次不妨選擇My Tart,支持下香港本地小店
🤍 堅果の后·夏威夷果仁撻(5”)($448)

尺寸方面除咗5”之外,仲有Mini、6”同8”

堅果の后·夏威夷果仁撻
2024-10-26
$448 (其他)
堅果の后·夏威夷果仁撻