Sat 29th Apr 2023 陰開始通街都係拖篋,感恩俾我搵到呢度,地方精置乾淨企理年輕有活力。感恩俾我碰上 Little Fresh。冇嘩眾取寵嘅Menu、冇畫龍添鳳嘅裝修、冇CCTVB。呢到啲餐唔啱時下嘅游客㗎喇。成層樓都係餐廳仔,唔好去錯,呢度係18樓呀。2個年青人8張4人枱。中間有個可以partition 簾,舒舒服服upto 16人party私房菜,min pay$3,xxx!corkage @$150…..每樣嘢都唔hey,每一道菜都有特色- Soup of the Day 係洋蔥牛肉清湯。識食嘅都知,清湯梗係高檔過忌廉湯啦。- 個沙律一啲都唔係.唔係.唔係「田園餐廳」嗰啲大国菜+日式麻醬貨色。食得出係爽脆飛機菜+Pesto+ Tomato Salsa+ Saffron….- 蟹肉Risotto 冇得頂好味追住食不在話下。good balance between 香港人所謂嘅生米 & risotto 應該有嘅咬口感- Barramundi 盲曹。鬼佬海鮮本來都冇乜期望,但係佢又整得幾好食。肉質堅挺滑嫩,個皮煎得香脆。千祈唔好睇小佢伴碟嗰粒車厘茄,佢哋唔係求其擺粒車厘茄
Sat 29th Apr 2023 陰

每樣嘢都唔hey,每一道菜都有特色
- Barramundi 盲曹。鬼佬海鮮本來都冇乜期望,但係佢又整得幾好食。肉質堅挺滑嫩,個皮煎得香脆。千祈唔好睇小佢伴碟嗰粒車厘茄,佢哋唔係求其擺粒車厘茄上去㗎。原來做咗唔少功夫去引發車厘茄入邊嘅糖分,令到佢吓散發出一種車厘茄嘅鮮甜。至於用咗乜嘢板斧,你哋自己問大廚啦。
- 芒果沙冰。我本身已經好味唔在講。Serve嘅時候用火槍微微燻燒新鮮嘅Rosemary。就係咁成件事唔同晒。