2024-04-27 64 瀏覽
星期五臨放工先決定去AIRSIDE,首次踏足呢個商場,好多店舖同餐飲品牌都未見過,感覺新奇揀AIRSIDE Cafe係因為佢係Cafe Deco Group旗下,download app即送$200 dining credits,如果撞正生日月份更有25% off同甜品送。最正嘅係所有優惠可以一齊用!集團好大方,哈哈嘢食方面,試咗以下菜式:.魷魚 — 煮老咗唔夠嫩滑,但各種香料、梅同西檸嘅香氣十分清新,調味出色.炸粟米 — 以為係原條粟米切件炸,原來係將粒粒粟米黐埋成塊狀,又唔係平時啲粟米餅咁用魚肉/豬肉做底,口感香脆輕盈,個汁又開胃.千歲豬 — 由豬肉到個汁同配菜,樣樣都好好食!.蟹肉手捲麵  — 第一次食呢種意粉,口感幾好,同忌廉汁好夾。蟹肉不過不失,如果有得揀海膽或明太子就好喇.焗西蘭花  — 西蘭花有焦香味,加咗脆脆嘅杏仁片同估唔到咁夾嘅醃菜.南瓜雪糕 — 配料好豐富,各樣單獨食ok但加埋唔算有提升。雪糕加咗好似薑咁有少少辣嘅調味,幾特別餐廳價錢本身唔平,但坐得舒服又唔趕你走,間中聚會可以考慮,用埋app送嘅vouchers就更值得試想表揚有個著全黑、望落比較細個嘅同事,好殷勤

嘢食方面,試咗以下菜式:
.千歲豬 — 由豬肉到個汁同配菜,樣樣都好好食!
想表揚有個著全黑、望落比較細個嘅同事,好殷勤,加水、收碟做得好足,問vouchers點用又好有耐性咁答同幫我哋處理,都反映到餐廳喺training方面做得幾好
連埋其他同事整體服務ok,只係感覺做嘢有啲趕,如果從容啲、笑容多啲、收碟放碟細力啲會更好
2024-04-26