餐廳: 紅橋
資訊:

2019-04-24 1331 瀏覽
早排食過佢lunch,覺得好唔錯,咁啱又係太子,就好想再試晚餐。今次都係跟set menu點,食物味道同埋配搭都覺得唔够上次好。希望佢可以keep到啦~黑醋蜜糖豬扒 伴蛋包飯($83)我覺得還好,豬扒都算厚同鬆既,味道就普普通通,無咩特別。可能我比較鐘意食骨,啖啖肉既野一般,個人問題。蜜莎豬肋骨 伴蛋包飯($88)分量都算系多,一舊大既肋骨配搭一舊細既,切開都好多條。不過細果條食落就有豬肉味(我意思系未處理好既會有陣味),大既骨就無哩陣味,好D。個出品我覺得系正正常從,勝在分量多,個名都好靚,不過“蜜莎”系無咩體現到點解取哩個名。值得贊幾系個蛋包飯,外形係幾靚,同埋入面D炒飯係有d蛋醬沾住,一D都唔簡單既。想試既朋友,我覺得揀蛋包飯既set,一定無死。法式芥末子忌廉汁牛肉焗飯($73)哩個飯份量係幾大既,但味道怪怪個汁係幾酸下。可能食唔慣啦,我同另外兩個朋友,都係開頭食左幾啖,就無再添了,食埋上面D牛肉就算了。西湯、前菜、飲品整體來講,今次無第一次食咁驚喜同好食,應該係同菜式有關,下次有機會再點其他試下。
黑醋蜜糖豬扒 伴蛋包飯($83)
蜜莎豬肋骨 伴蛋包飯($88)

分量都算系多,一舊大既肋骨配搭一舊細既,切開都好多條。

法式芥末子忌廉汁牛肉焗飯($73)
西湯、前菜、飲品

2019-04-19
5 分鐘 (堂食)