鬼金棒 - 大圍新店地址:大圍車公廟路 18 號圍方 2 樓 221B話說六年前同fd去日本旅行,順路探吓喺東京讀書嘅朋友,佢帶我去食日本嘅鬼金棒,喺當地讀書嘅朋友介紹,一定介紹當地人先知嘅美食🥰 嗰陣嘅我揀咗大辣🫠🤭 諗住難得嚟到一定要試吓大辣🥵,唔食得辣嘅千祈唔好亂試😂 辣到飛起🥵🥵 不過舊叉燒真係超大嚿超好食超好食!跟住返到香港,冇耐之後鬼金棒就嚟咗香港開分店,好墟冚,排隊排勁耐先食到😍 尖沙咀同銅鑼灣分店都食過😋😋 咁啱約咗朋友去圍方,原來都開咗鬼金棒,即刻拉個朋友去食😍😍店裡採用self-service形式,QR code落單,仲有水機可以自行斟水👍👍 梗係斟凍水👍👍 咁先配得上熱騰騰嘅拉麵增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120又食到我心心念念嘅叉燒麻辣味噌拉麵😍😍😍自從喺東京食完一碗大辣,就唔敢再挑戰😂😂所以我都係食返中辣🤭🤭 湯底如常濃郁又麻辣,叉燒同日本一樣超級熟嫩😍 增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵 $135留意到牛骨拉麵嘅碗同味噌拉麵嘅碗係唔一樣嘅,牛骨拉麵嘅碗會寫住牛骨🤣 我每次嚟都係食叉燒拉麵,所以都忍唔住試咗一啖朋友嗌嘅牛骨拉麵。湯底依然都係十分濃郁,牛骨都好入味。煎餃$45一
鬼金棒 - 大圍新店
地址:大圍車公廟路 18 號圍方 2 樓 221B

增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120
又食到我心心念念嘅叉燒麻辣味噌拉麵😍😍😍
自從喺東京食完一碗大辣,就唔敢再挑戰😂😂
所以我都係食返中辣🤭🤭
湯底如常濃郁又麻辣,叉燒同日本一樣超級熟嫩😍

增量牛叉燒辣麻牛骨拉麵 $135

煎餃$45