2019-05-09 1305 瀏覽
今日出去做嘢,有點被發配邊疆的感覺,這裡的餐廳選擇怎麼就可以這麼少?赫然在目,KK啊?這麼潮的名字冠於印度餐之名,老實說,是被他的名字吸引進去的。既然是正宗、新鮮又健康,試下無妨啊。一打開餐牌都有啲被嚇到,咁偏遠嘅地區,價格同商業區有得揮嘅價錢,心裏碎碎念:千祈唔好係伏啊!之後我叫咗個Set B好大件下,配埋個醬,味道幾好,不過以我對印度餐嘅認識,呢個醬稍微淡咗,唔知係咪迎合港人口味?!不過都好味牛肉咖喱,大概有七塊牛肉,燜得幾淋,唔覺有筋,咖喱可以選擇大辣中辣同小辣,可謂照顧周到。秉承小女唔愛飯嘅壞習慣,我選擇咗烤餅,上檯仲熱辣辣㗎,可以點下啲咖喱食,好好味,不過份量略少,如果你驚唔夠食,可以選飯嘅。最後可以加錢轉特飲,呢個係banana milk shake,見到佢真係即時拎咗條香蕉去打,打完以後份量仲多到分多咗兩杯,當然,我都係飲咗自己比錢應分飲嘅果一杯。口感順滑,而且,肯定健康啊。結果令人滿意,估唔到超出預期,明顯嘅性價比都高。不過當日去食,真係冇乜人,常到附近嘅朋友可以去一試無妨。

既然是正宗、新鮮又健康,試下無妨啊。

之後我叫咗個Set B

串燒五香雞件

牛咖喱

烤餅

Banana  milk  shake

結果令人滿意,估唔到超出預期,明顯嘅性價比都高。
不過當日去食,真係冇乜人,常到附近嘅朋友可以去一試無妨。

串燒五香雞件
牛咖喱