2022-04-15 644 瀏覽
係長沙灣附近搵食,因為已經過左夜晚9點,疫情關係無堂食,只可搵外賣,bookmark左呢間就去試下。叫左3串,豬頸肉,雞翼,同豆卜,小辣,70個大洋。先打電話落單,去到拎得。返到屋企一開盒,外觀,首先,佢無水氣,即係串燒算乾身,呢點好重要,好多串燒舖整嘅好快有水氣,過左少少時間食就好似變左就咁煎熟嘅肉而唔係串燒咁,令到串燒無左外脆內軟嘅口感。作為一間外賣店,我唔知佢實質整法係點,但佢保持到串燒經過外賣時間洗禮嘅食感,係抵讚。佢全部都用左大量調味粉去調味,孜然粉,辣椒粉等,唔係用蜜糖同醬汁嘅整法,我諗呢個係其中一個保持脆身嘅做法,邊種調味合乎口味就見仁見智。我有用氣炸鍋翻熱左幾分鐘。-雞翼,仲係外脆內軟,有肉汁,好味。-豬頸肉,嗱,呢個呢我就覺得啲肉有少少唔太新鮮嘅味,無左豬頸肉應有嘅油香,但都係外脆內軟。-豆卜,超脆,又係不得了。佢全部調味都剛剛好,無過咸,不過小辣就一啲都唔辣。呢間係絕對可以encore。

叫左3串,豬頸肉,雞翼,同豆卜,小辣,70個大洋。

先打電話落單,去到拎得。

我有用氣炸鍋翻熱左幾分鐘。

-雞翼,仲係外脆內軟,有肉汁,好味。
-豆卜,超脆,又係不得了。

佢全部調味都剛剛好,無過咸,不過小辣就一啲都唔辣。

呢間係絕對可以encore。
外賣自取