2024-09-16
2訪冒喜,今次去左灣仔店,冒喜嘅「冒菜」係我食過頭三甲,今次叫埋同我一樣喜歡食辣的朋友一齊試!佢地嘅冒菜選用多種辣椒與花椒粉為調料,再加上各種蔬菜、肉類和豆製品等配料,口感十足😋朋友都大讚好食!✦ 銅錢套餐 ✦⭐️任選四款食材($58)🌭芝士腸|🐄潮汕手搥牛肉丸|🐙潮汕蒜香墨魚丸|🐥滑雞片餐廳首創的嶄新湯底「生椰蕃茄湯」採用生椰子肉🥥🌴酸甜可口的蕃茄再搭配香氣四溢及濃郁的雞高湯,清新香口,清新自然的口感風味👅配料推介招牌潮汕手搥牛肉丸同埋潮汕蒜香墨魚丸 ❤️湯底:+$5生椰蕃茄湯🍅主食:+$5米線🍜✦ 吉祥套餐 ✦⭐️任選六款食材($66)🐟魚腐|🥬油麥菜|🐖豬大腸+$3|🥩美國肥牛+$3|🐖胡椒豬肚+$3|🐄毛肚+$5秘製麻辣湯底嗜辣人士一定要試~重口味之選環揀多蒜多蔥多芝麻味道更加濃郁,口感更佳👍🏻配料都非常match😋推介毛肚 、豬大腸和魚腐😎湯底:重慶麻辣湯🌶️主食:+$5蕃薯粉🍠 ✦ 過癮涼拌小食 ✦☘️涼拌麻辣蓮藕片($28)蓮藕片爽脆可口,以涼拌汁調味非常香口,非常滋味😝✦ 自家製特飲 ✦🌸🍎洛神花山楂蘋果茶(跟餐+$14)洛神花山楂蘋果茶蘋果後整杯特飲酸酸甜甜,開胃醒神😋🍋🍁酸梅
✦ 銅錢套餐 ✦
⭐️任選四款食材($58)
🌭芝士腸|🐄潮汕手搥牛肉丸|🐙潮汕蒜香墨魚丸|🐥滑雞片
湯底:+$5生椰蕃茄湯🍅
主食:+$5米線🍜
✦ 吉祥套餐 ✦
⭐️任選六款食材($66)
湯底:重慶麻辣湯🌶️
主食:+$5蕃薯粉🍠
✦ 過癮涼拌小食 ✦
☘️涼拌麻辣蓮藕片($28)
蓮藕片爽脆可口,以涼拌汁調味非常香口,非常滋味😝
✦ 自家製特飲 ✦
🌸🍎洛神花山楂蘋果茶(跟餐+$14)
洛神花山楂蘋果茶蘋果後整杯特飲酸酸甜甜,開胃醒神😋
🍋🍁酸梅青檸烏龍茶(跟餐+$14)
酸梅青檸烏龍茶消暑解渴、清熱解毒❤️