2023-01-18 438 瀏覽
同屋企人食飯多數都會食西餐,老豆突然話想食避風塘炒辣蟹😏😏上網見呢間「喜記」都幾多好評,打去問又話做緊Promotion,所以Book左去試下。眼前這盤螃蟹肯定讓你吃的大呼過癮,招牌避風塘炒辣蟹,蟹份量都好大隻,厚肉飽滿,好易就可以用工具剝開,好Perfect!🍍菠蘿咕嚕肉肉味濃郁,有滿滿嘅肉汁,加埋色彩斑斕嘅配菜!👨‍🍳鑊氣十足嘅仲有豉椒炒蜆,豉椒味好重,啲蜆亦都冇咩沙,好多肉都甩曬出嚟。😍😍🏆招牌醉飽魚花雕酒味夠香濃亦嫩滑。最令我驚喜的是口感爽,吸收了濃郁酒味,超夾!👍🦐椒鹽大瀨尿蝦蝦殼內的帶汁蝦肉是重點所在。食的時候先用剪刀把蝦殼兩邊剪開,徒手剝肉能否形體完整就睇大家技術。🍝蟹油炒牛河份量大份,河粉炒得啱啱好,夠曬足料🥒Last一道,蟹油拍青瓜爽脆甜美好清脆fresh😋總結:整頓飯家人們都吃得很開心,海鮮的質素高,而且每一樣都是游水新鮮捉上來煮的,調味剛剛好不會太咸。甘食法都係$1788,下次大時大節也可以來這裡再訂桌😍😍😍

🍍菠蘿咕嚕肉肉味濃郁,有滿滿嘅肉汁,加埋色彩斑斕嘅配菜!

🍝蟹油炒牛河份量大份,河粉炒得啱啱好,夠曬足料
🥒Last一道,蟹油拍青瓜爽脆甜美好清脆fresh😋