餐廳: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
資訊:

咁岩去開銅鑼灣整指甲,又想食日本野,但銅鑼灣閒閒地都要二、三百以上仲要食得唔多~~咁岩又見到大喜屋係銅鑼灣有分店仲要有午市分題,仲要二百蚊左右,咁梗係去食啦~~(我都係第一次一個人食日式放題)好彩呢間分店係用WECHAT手機落單,勁方便,唔駛寫紙叫店員入單。我一黎就點左一大堆刺身,有我最鍾意食的甜蝦同赤蝦刺身。落左單無耐,就好快上檯~~甜蝦刺身好甜,而赤蝦刺身好大隻又勁厚肉。其他刺身水準都不錯再黎壽司,因為每件都細細舊,可以叫多幾款試下,款款水準都不錯。最正係有海膽手卷任食,海膽味道唔腥,CP值都不錯除左點餐外,仲有自助餐點,有我最愛的北京填鴨仲要係即叫即切,唔係切定晒,好正!我仲試埋佢既原盅燉湯,都好足料下,味道都唔錯,有我平時食酒店BUFFET既水準呢個翠肉瓜串燒燒得好JUICY,好好味~~最後我叫左牛肉湯烏冬同雪花牛肉鍋。烏冬都幾彈牙,但牛肉同湯底我就鍾意雪花牛肉鍋多D。食放題就有呢個好處,我將烏冬放入牛肉鍋就有呢個完美的組合好正!原來一個人去食放題都幾正!
(我都係第一次一個人食日式放題

我一黎就點左一大堆刺身,有我最鍾意食的甜蝦同赤蝦刺身
落左單無耐,就好快上檯~~
甜蝦刺身好甜,而赤蝦刺身好大隻又勁厚肉。其他刺身水準都不錯

刺身

最正係有海膽手卷任食,海膽味道唔腥,CP值都不錯

芒果魚籽花之戀,明太子吞拿魚繡球、三文魚花之戀
龍蝦膏玻璃蝦壽司,深海池魚王壽司
柚子胡椒汁燒左口魚壽司,海鹽燒海膽赤蝦壽司
海膽手卷

除左點餐外,仲有自助餐點,有我最愛的北京填鴨

仲要係即叫即切,唔係切定晒,好正!
北京填鴨

燉湯

呢個翠肉瓜串燒燒得好JUICY,好好味~~
牛油翠玉瓜串燒

最後我叫左牛肉湯烏冬同雪花牛肉鍋。
烏冬都幾彈牙,但牛肉同湯底我就鍾意雪花牛肉鍋多D。
放題就有呢個好處,我將烏冬放入牛肉鍋就有呢個完美的組合

好正!
雪花牛肉鍋

原來一個人去食放題都幾正!
2019-01-10
北京填鴨
燉湯
牛油翠玉瓜串燒
雪花牛肉鍋
  • 有子胡椒汁燒左口魚壽司,海鹽燒海膽赤蝦壽司
  • 刺身拼盤