2020-05-29 46 瀏覽
今日又黎食老媽拌麵,係屋企真係做唔到堂食既呢種味道!今日兩個人叫左兩個餐~口淡淡大家都叫左辣既口味黎食~麻辣老鍋麵因為驚太辣所以汁另上,不過就算汁另上都好,個湯底都有D辣勁的,怕辣既朋友未必受到。不過份量方面就拎滿分,大大一碗每樣配料都有兩件,最鍾意個炸響鈴因為可以索哂D湯汁!麵既質感較軟,成碗食哂好飽!川味紅燒牛肉麵呢款麵既辣度比麻辣老鍋麵少,不吃辣既都應該OK,牛肉用上厚切既牛展,口感大足,麵既款式可以揀幼麵或刀削麵,我就偏好刀削麵因為面既範圍較大,口感更彈牙,湯底濃郁好夠味,清甜既蘿蔔亦都同成個麵配撘得宜!酥炸甜不辣另外點左兩款小食,酥炸甜不辣外脆內軟,煙韌有咬口,點埋醬汁甜甜酸酸好惹味!炸大雞排好大一塊,以鹽酥雞做法去整,外層非常香脆,連皮都忍唔住食哂!冬瓜檸檬、百香國寶茶最後點埋兩杯飲品,分別係冬瓜檸檬同百香國寶茶,冬瓜檸檬清甜易入口,百香國寶茶見到又食到粒粒百香果,酸酸甜甜好開胃!
麻辣老鍋麵

川味紅燒牛肉麵

酥炸甜不辣

炸大雞排

冬瓜檸檬、百香國寶茶