2024-07-22 409 瀏覽
位於尖沙咀棉登俓 旺中帶靜,環境舒服、裝修有格調,我們喜歡坐雲石吧枱可以近距離欣賞師傅手藝,一邊享受美食一邊欣賞師傅烹調過程。食過咁多次鐵板燒第一次遇到女師傅,師傅非常親切,全程都保持笑容,又有功架👍🏻呢度鐵板燒午餐由 $148 起,有不同肉類/海鮮選擇,套餐包了沙律🥗、湯、白飯、甜品,亦可加$ 轉炒飯,價錢豐儉由人。🔶香煎鐵板大蝦拼深海馬友🔶虎蝦好大隻,連蝦頭蝦鬚都煎到脆卜卜可以食,蝦肉結實爽彈;馬友魚的皮煎到脆卜卜,魚肉肉質細嫩,配上特調Cocktail 醬汁很夾。🔶安格斯牛扒拼香煎比目魚🔶牛扒要了7 成熟,我覺得可以再生啲,牛肉味濃、有嚼勁而不靭,配上炸蒜片、鹽昆布一起吃好正!比目魚煎得好香,魚肉嫩滑,蘸上特調Cocktail 醬汁更提鮮。師傅俾咗份「牛邊肉」我哋,係牛扒肉邊脂肪位,油脂豐富食落好香用嚟送飯一流。🔹沙律餐前吃這份沙律很適合,很清新,醬汁開胃🔹湯我超喜歡這個湯,加入了𩶘魚去煮,令湯更鮮甜,一定要趁熱飲。🔹飯日本珍珠米飯🍚非常煙靭有咀嚼感。🔹甜品芝麻 &芒果味雪糕,食埋甜品更圓滿,成餐飯都好滿足。

🔶香煎鐵板大蝦拼深海馬友🔶

🔶安格斯牛扒拼香煎比目魚🔶

🔹沙律
餐前吃這份沙律很適合,很清新,醬汁開胃

🔹湯
我超喜歡這個湯,加入了𩶘魚去煮,令湯更鮮甜,一定要趁熱飲。

🔹飯
日本珍珠米飯🍚非常煙靭有咀嚼感。

🔹甜品
芝麻 &芒果味雪糕,食埋甜品更圓滿,成餐飯都好滿足。
2024-07-22